Om oss

Webbfabriken nu och vår historia

“Jag grundade Webbfabriken med ambitionen att med våra specialist- och expertkunskaper erbjuda denna kompetens till små som stora företag. Nu 15 år senare kan vi konstatera att vi lyckats över vår förväntan och får allt fler kunder runt om i världen som fått upp ögonen på vår breda kompetens och vilja att hjälpa till. Våra kunder är de som ställer extra stora krav på säkerhet, kunskap, personlighet och tillförlitlighet.”


/CEO, Robert Ikenberg

Våra tjänster

Om Webbfabriken

Webbfabriken startades 2002 med ambitionen att hjälpa andra företag att lyckas med sin webbsatsning genom att bistå med hjälp inom IT och säkerhet. Vi är specialister inom IT-säkerhet och har ett långt förflutet inom området. Tack vare våra specialistkunskaper producerar vi alltid stabila och säkra webbplattformar, e-handelslösningar och säkra webbplatser på bästa sätt. En av våra grundstenar är att ni ska lita på oss och att det vi gör görs på bästa sätt som idag är möjligt.

Miljö är viktigt för oss och Webbfabriken arbetar aktivt med att hålla en låg miljöpåverkan vad gäller vår IT och vad den förbrukar, men även som individer. Med avancerad återvinning av vår datahalls elförbrukning bidrar vi till uppvärmning av lokalerna och med det en förbättrad miljö och hälsa. Företaget strävar efter att alltid handla ekologiskt eller miljömärkt samt att undvika att skriva ut på papper så långt som det är möjligt.

Webbfabriken är ett helägt privat företag som äger all infrastruktur, har ingen leasingutrustning och inga banklån. Bolaget redovisar positivt resultat och Webbfabriken jobbar löpande med att genomföra förbättringar av våra tjänster och utbud. Marknaden förändras ständigt vad gäller tjänster, produkter och funktioner och vi anpassar oss därefter.

Media

Webbfabriken syns och är verksamma i olika media och events. Genom att vi prioriterar våra befintliga kunder framför nya står vi alltid till kundernas förfogande. Vi strävar inte efter att växa snabbast eller bli störst utan fokuserar på att ta hand om våra kunder på bästa sätt och ser alltid till att vara tillgängliga när kunderna behöver vår hjälp.

Mer information

Varför välja oss?

Vår bredd inom webb, IT och Säkerhet gör det smidigt för er att snabbt få hjälp när det behövs.

  • Övervakar säkerheten och informerar om viktiga händelser
  • Bevakar omvärlden på säkerhetsrelaterade hot och åtgärdar
  • Ger dator, program och skrivarsupport
  • Sköter marknadsföring; AdWords, Banners m.m.
  • Sökmotoroptimering (SEO) Google/Bing
  • Bygger och underhåller er hemsida

Några av våra kunduppdrag

JM AB

JM har valt att anlita Webbfabriken IT services och IT security för drift och ansvar för deras Kontorshotell. Webbfabriken levererar en helhetslösning med supportpersonal på plats, avancerad och snabb brandvägg (klarar över 1Gb/s trafik), 1000MBit internet samt ansvarar för hela infrastrukturen vad gäller nätverk och internet.

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. JM AB är ett publikt bolag noterat på den NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Mid Cap. Vi omsätter cirka 11 miljarder kronor och har 2 300 medarbetare.

Etol Design Sweden

De sköter alla våra datorer, skrivare, server och program. Vi kan göra vissa saker själva men de tar hand om vår mycket viktiga server. Deras snabba och trevliga hjälp ser till att vi aldrig står stilla på grund av datorfel. En fördel med dem är att de är nästan alltid nåbara även om det är efter kontorstid!

/Claes Hansen

Alfons Åberg

Alfons Åberg – Ska bara… 🙂

När vi skulle skaffa server och nätverk blev vi rekommenderade Webbfabriken och vi blev mycket nöjda. Nu har vi flyttat över hela vår IT till Webbfabriken, allt från domänhantering och webbhotellshosting till uppbyggnaden av vår nya webbshop. Bra kontakt med snabb och effektiv assistans om det uppstår problem, det gör att vi känner oss mycket trygga hos Webbfabriken.

/Pål Andersson

RaMa Medical

Webbfabriken levererar helhetslösning av IT support, IT Säkerhet och dator/serverdrift. De hjälper oss med våra datorer och servrar. Vi anlitar Webbfabriken för all vår webbutveckling inklusive vårt mycket viktiga ordersystem som landsting, vårdcentraler och terapeuter använder dagligen. Webbfabriken driftar alla våra hemsidor och ordersystem och ansvarar för vår viktiga säkerhet.

/Maria Stjernberg Åkermark

Media Mix i Stockholm

Vi använder Webbfabrikens Virtuella arbetsplats där vi fjärrstyr våra kontorsdatorer vilket gör vi kommer åt dem från alla möjliga platser även utanför vårt kontor. Jättesmidigt att ha allt samlat på ett ställe och snabbt få hjälp när vi behöver det.

/Hélène Ulvander

Racelife

Webbhotellet som vi idag ligger på heter webbfabriken.com med ledning av Robert Ikenberg. Den service vi fått fram till idag är grym, ngt som man verkligen inte fick hos Loopia där vi tidigare låg. Att ständigt tampas med en sida som är tungladdad, seg och med inslag av störningar titt som tätt är väldigt frustrerande men som vi nu säkerligen blivit av med. Jag kan varmt rekommendera webbfabriken, där får ni service med kvalité och känsla.

/Magnus

Upgrades

Webbfabriken är vår webbguru och hjälper oss med all möjlig webbutveckling och webbdesign. De hjälper oss också med våra datorer och antivirus.

/Anna

Erfarna specialister

Webbfabriken är ett specialistföretag med tre verksamhetsområden, Webb, IT och Säkerhet. Dessa tre områden är starkt knutna till varandra där säkerhet är grundstenen. Allt vi gör ska utföras på ett säkert och kompetent sätt, i alla fall så långt det är möjligt med dagens och kundens teknik. Allt kostar självklart pengar och dessvärre är det kostnaden som är ramen på vad ett företag vill investera. Webbfabriken kombinerar alla dessa tre områden för att på bästa och mest ekonomiska sätt hjälpa våra kunder till en säker och stabil IT-miljö. Inget hos Webbfabriken är lågprislösningar och vi har heller inga lågpris tjänster eller produkter. Vår ambition och mål är att kunden alltid ska ha det bästa och känna sig trygg med oss.

Webbfabriken har varit med från internets början i Sverige, varit med i skapandet av hemsidor, e-handelsplatser, portaler, communitys, spelsajter, auktioner och mycket mer. För varje projekt tar vi lärdomar av vad som skapas, omsätter det till nya projekt med fokus att få det ännu bättre.

”Man ska inte sätta sig nöjd och koppla av, man kan alltid förbättra och förfina”

Med många års erfarenhet av att skapa och underhålla stora driftkänsliga IT system som dessutom krävde högsta möjliga säkerhet plus alla år med webben har alltså Webbfabriken ett förflutet av att vara mycket kunnig på teknik med inriktning på IT säkerhet och tillgänglighet. När vi tar på oss ett uppdrag gör vi det helhjärtat och med säkerhet som fokus. Inget går att få helt säkert det vet vi men varför ska man kompromissa?

Historia

Ja, var ska jag börja? Historien är ganska lång, faktiskt mer än 15 år lång. Jag som äger och driver Webbfabriken har mycket längre erfarenhet av professionell webb än så.

Bakgrund – Min tid började för länge sedan hos Ericsson som Applikationsansvarig och globalt ansvarig för ClearCase installationen. Det var på den tiden en av de största ClearCase installationerna och det krävdes mycket arbete dygnet runt för att driva systemet samt ha det tillgängligt för alla utvecklare som jobbade i det. Tillsammans med Legato byggde vi en 24x7x365 lösning för ClearCase över hela världen.

Internets början – Det var någon gång under 90-talet som Internet kom till Sverige. Jag såg genast att detta skulle utvecklas till något stort och globalt som alla måste få tillgång till. Som i många Sci-fi filmers handling är internet inte något man kan ta på eller egentligen få ett helhetsgrepp om. Det gjorde det väldigt svårt att utveckla webblösningar för detta. Det fanns ingen riktig standard och webbsidorna bestod bara av gråa bakgrunder med Times New Roman typsnittet. Knappast något som attraherade designers eller typografer till webben. Men webben mognade successivt även om strul med olika webbläsare och dess hantering (läs tolkning) av html kod fick webbsidor att antingen, med den tidens mått, se bra eller väldigt dåliga ut .

IT boomen och Webbens storhetstid – ”Väx och bygg med måttlighet och med framtidsinsikt” var alltid mina öppningsrepliker vid presentationer och tal. Det var på den tiden svårt att få företagare att inse vad webben kan göra för dem och vad de kan göra för webben. Många hastiga beslut togs och mycket pengar sattes i rullning i projekt som oftast inte gav resultat och ej heller uppfyllde de satta målen. Till slut kunde beslutsfattare inte motivera varför man skulle lägga ner en större summa pengar när det ändå inte blev som tänkt.

Problemet med dessa beslut var just att de försökte nyttja tekniken till något den inte var anpassat för. De satsades för mycket på layout och design, att bräcka den andra i stil samt storlek. Man började värdera sitt bolag med hur stor och komplex Webblösningarna var. Det skapade ett börsrally och många företag fick se sina värden på aktier stiga som raketer. Men hur värderar man egentligen sin Webbsida, e-handelsplats eller vad man nu har. Det försiggår även idag spekulationer och värderingar av hemsidor, bloggar och webbshoppar som nog inte är så nyttigt.

/Robert, CEO

Webbfabriken i Media

Artikel i IDG.se

En artikel om e-handel och kvalitetsstämplar. Sedan artikeln skrevs har vi med glädje godkänt många fler.

Artikel i Cision

En artikel om Roberts Teknikblogg i samband med att den blev utsedd till årets teknikblogg. (På Tyska)

Omnämnd i en blogg

Ett fint omnämnande och tack från en glad och nöjd kund! Vi får tacka, Webbfabrikens nöje.

Finns även på YouTube

Mycket har hänt sedan videon gjordes men den ger en hel del kul och bra information om oss.

Roberts Teknikblogg

Läs mer om teknik och annat kul i bloggen som blev utsedd till “Top Blog” & “Bästa teknik bloggen” 2016.

Miljö är viktigt för oss och Webbfabriken arbetar aktivt med att hålla en låg miljöpåverkan vad gäller vår IT och vad den förbrukar. Med avancerad återvinning av vår datahalls elförbrukning bidrar vi till uppvärmning av lokalerna och med det en förbättrad miljö och hälsa. Företaget strävar efter att alltid handla ekologiskt eller miljömärkt samt att undvika att skriva ut på papper så långt som det är möjligt.

Alla priser på denna webbplats är i SEK, per timme och exkl. moms (25% i Sverige). 
Hela beloppet debiteras plus moms 25%. 
Undantag: företag utanför EU (Norge / Schweiz / Åland) samt företag med välgörenhetsskatt.